برای دسترسی به محتویات این نشریه از درختواره سمت راست موضوع مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- 1
- 2
- 3
- 1
- 2
- 3
- 4
- 1
- 2
- 1
- 2
- 3
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 1
- 2
كتاب انديشه رمز موفقيت استاد
اي روح بلند تو سرشارتر از دريا انديشة والايت، دُرُّ و گهرِ ژرفا
در قدر و مقام تو بس اين سخن مولا مَن عَلَّمَني حَرفاً قّد صَيَّرني عَبداً
دربارهاش اينگونه گفتهاند:
ـامام راحل: حاصل عمرم.
ـمقام معظم رهبري: نادرة زمان ما.
ـمرحوم آيتالله خويي: بحر موّاج.
ـمرحوم علامة طباطبايي: صاحب تحقيقات اِعجابآور.
ـشهيد آيتالله صدوقي: هر چه نوشت نمونه بود.
ـشهيد دكتر باهنر: پاسدار اسلام بود.
ـشهيد دكتر مفتح: هيچگاه فراموش نميشود.
ـ شهيد دكتر بهشتي: صاحب انديشۀ بلند.
در دوازدهم جماديالثاني سال 1338 هجري قمري (13 بهمن ماه سال 1299 هجري شمسي)، فرزند چهارميبود كه در خانوادهاي مذهبي به دنيا آمد.مقام معظم رهبري در مورد پدر استاد اينگونه ميفرمايند: «ايشان جزو روحانيوني بود كه از جنبۀ معنوي و زهد و تقوي يك فرد ممتاز بود».
مادري بسيار محترم و باسواد و خوشسخن داشت. او قبل از تولد استاد، خواب عجيبي ميبيند كه داستانش در كتابرمزموفقیت استاد نقل شده است.
این كتاب سالها پيش،كتاب برگزيدۀ سال حوزۀ علميه قم معرفي شد. اين اثر نفيس به مقدمة آيتالله جعفر سبحاني آراسته گشته است.
هدف از انتشار اين مجموعه، آشنا ساختن معلمان عزيز كشور با رموز موفقيت استادي است كه سالروز شهادتش را«روز معلم» نامیدهاند.
عبارات زير برشهاي كوتاهي از اين كتاب 247 صفحهاي است كه برای نمونه به رموز موفقيت اين مرد الهي و علمي اشاره میکند:
رفتار با پدر
از استاد متجاوز از هفتاد نامه خطاب به پدرشان در ايام طلبگي و پس از آن به يادگار مانده است كه در تمام آنها پدرشان را با لفظ «روحي فداك» خطاب کرده است.
استاد درباره اهميت احترام و جلب رضايت و دعاي خير والدين به فرزندانش اينگونه ميگفت: «گهگاه كه به اسرار وجودي خود و كارهايم ميانديشم، احساس ميكنم يكي از مسائلي كه باعث خير و بركت در زندگیام شده و همواره عنايت و لطف الهي را شامل حال من كرده،احترام و نيكي فراواني بوده است كه به والدين خود كردهام، بهويژه در دوران پيري و هنگام بيماري علاوه بر توجه معنوي و عاطفي، با وجود فقر مالي و مشكلات مادي در زندگيام، تا آنجا كه تواناييام اجازه ميداد، از نظر هزينه و مخارج زندگي به آنان كمك و مساعدت ميكردهام».
ويژگيهاي معنوي
همسر استاد: »در مدت بيست و شش سالي كه با ايشان زندگي كردم، در تمام طول روز، نيم ساعت بيوضو نبود. از غيبت و دروغ شديداً احتراز مينمود. در نظافت دقت كافي داشت. با اينكه برخي مواقع در اثر شدت كار و فشارِ تلاشهاي فكري اعتراف مينمود كه خستهام و سرم گيج ميرود و احتياج به استراحت دارم، با خوشرويي و قيافهاي بشّاش به گفتههاي ما گوش ميداد و من و فرزندان را راهنمايي مينمود و به حق ميتوان گفت او معلم زندگي ما بود».
استاد با الگو گرفتن از رهبران الهي، به نماز اول وقت مقيد بود بهگونهاي كه براي اداي فريضه نماز اول وقت به هيچ كاري اهميت نميداد و حتي ديگران را هم در محيطهاي علمي و دانشگاهي تشويق به برگزاري نماز اول وقت ميكرد.
عشق به اولياي الهي
يكي از علما از او پرسيد كه چرا شما فوقالعاده از علامۀ طباطبايي (ره) تجليل ميكنيد و تعبير «روحي فداه» را در مورد ايشان به کار میبرید؟ استاد در پاسخ گفتند: «من فيلسوف و عارف، بسيار ديدهام و احترام مخصوص من به ايشان نه بهخاطر اين است كه ايشان يك فيلسوف است، بلكه احترامم به اين جهت است كه او عاشق و دلباختة اهلبيت (ع م) است. علامۀ طباطبايي (ره) در ماه رمضان روزة خود را با بوسه بر ضريح مقدس حضرت معصومه (س) افطار ميكرد. اين ويژگي علامۀ طباطبايي (ره) است كه مرا به شدت شيفتة ايشان نموده است».
سر فصلهاي سيزدهگانۀ اين كتاب كه هر كدام بهگونة مجزا به رمز و رازهاي توفيقات اين استاد نمونه اشاره كرده است، به شرح ذيل ميباشد:
-
- استاد از منظر بزرگان
- خصوصيات خانوادگي
- ويژگيهاي معنوي
- جلوههاي عبادت
- ويژگيهاي شخصيتي
- نگرشهاي ديني و فرهنگي
- زواياي علمي
- ويژگيهاي مهم آثار
- روششناسي در تدريس، مطالعه و تحقيق
- كلام اسلامي
- ابتكارات و نوآوريها
- دانشگاه، مردم وجوانان
- توصيهها و هشدارها
خواندن اين كتاب را به استاداني توصیه میکنیم كه ميخواهند با رمز موفقيت معلمي از منظر اسلامي آشنا شوند.
شناسنامه كتاب: رمز موفقيت استاد مطهري، علي باقينصرآبادي وحميد نگارش، قم، انتشارات امام عصر (عج)، 1384.
آدرس ملي كتاب: 7/6م/83/233BP